Cavitatie Methode

Cavitatie is een methode om af te komen van vervelende en hardnekkige vetophopingen. Hierbij moet u onder andere denken aan de bekende ”love handles”. Het Cavitatie systeem maakt door uitzending van ultrasone geluidsgolven de vet celwand kapot en breekt deze vervolgens af. Het vet dat hierbij vrijkomt wordt opgenomen in het bloed en lymfesysteem en vervolgens door het lichaam op natuurlijke wijze afgebroken en afgevoerd. Tevens zend het apparaat radiofrequente straling uit wat de huid verwarmt en ervoor zorgt dat er meer collageen en bindweefsel wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat er huidverstrakking plaatsvindt.

De totale behandeling duurt in totaal bijna een uur inclusief intake, de behandeling zelf duurt 25 minuten, deze is gericht op 2 zones van het lijf, 

 

Wie komt er in aanmerking voor een cavitatie behandeling?

De cavitatie behandeling is geschikt  VOOR hardnekkige vetophopingen, zoals buik, zadeltassen, (boven) armen, binnenkant knieen en dijen. De vetlaag dient minimaal 1,5 cm dik te zijn. Of u een geschikte kandidaat bent voor behandeling met Cavitatie is per persoon verschillend en wordt uitgebreid bekeken en besproken tijdens het consult gesprek.

Contra indicaties

U komt niet in aanmerking voor een behandeling met Cavitatie indien er sprake is van een verstoorde leverfunctie, obesitas, diabetici type 1, bij stofwisselingsproblemen of bij metalen prothesen in het te behandelen gebied.

Voor de cavitatie behandeling

Er zijn geen specifieke maatregelen welke u dient te treffen voor de Cavitatie behandeling. Wel bevelen wij u aan een paar uur voor de behandeling voldoende water te drinken. Sporten en goede voeding bevorderen het resultaat van de Cavitatiebehandeling.

De Cavitatie behandeling

Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet worden, Vervolgens krijgt u gel op uw huid voor geleiding van de geluidsgolven. De behandeling doet geen pijn. 

Na de Cavitatie behandeling

Na de behandeling met cavitatie kunt u direct uw dagelijkse bezigheden hervatten. Er is geen herstelperiode. wel bevelen wij u aan na de behandeling voldoende water te drinken. Sporten en goede voeding bevorderen het resultaat van de cavitatiebehandeling.

Mogelijke risico’s en complicaties van een Cavitatie behandeling.

Indien u niet op gewicht blijft kunnen de vetophopingen weer terugkomen. De behandeling voorkomt geen nieuwvorming van vetophopingen.

Resultaat van de cavitatie behandeling

Na één behandeling zult u al resultaat merken. Per behandeling zult u gemiddeld een vermindering van 1 tot 2,5 centimeter in omtrek meten. Uw huid wordt gladder, zachter en strakker. uiteraard verschilt het resultaat van de Cavitatie behandeling per persoon. Goede voeding en beweging beinvloeden het resultaat positief en zorgen ervoor dat het resultaat langer aanhoudt.

 

Welke zones mogen niet behandeld worden?

Hoofd en hals, oksels, anale zone, knieholte, handen, gelaat, decolleté, borst, genitale organen, enkels, voeten.