Veilig en vakkundig

Stylage is een filler die gemaakt wordt door het Franse Vivacy.

Het heldere materiaal bestaat uit hyaluronzuur, een natuurlijke, in de huid voorkomende stof. Stylage zijn gellen en kunnen in bijna ieder gebied van het gezicht geïnjecteerd worden. Er zijn voor de verschillende toepassingsgebieden andere diktes van de gel beschikbaar. Vaak is een combinatiebehandeling het beste.

Fillerbehandelingen in het gezicht worden in de praktijkruimte uitgevoerd. U hoeft geen speciale huidtests te ondergaan voorafgaand aan de behandeling, dus u kunt direct na het consult behandeld worden. De behandeling wordt over het algemeen zeer goed verdragen, ondanks enig prikkend of brandend gevoel.

Hyaluronzuur wordt na verloop van tijd volledig door het lichaam afgebroken. Dit proces duurt meestal 9 tot 12 maanden. Na deze periode zou u de procedure moeten herhalen om het behaalde resultaat vast te houden. Door een andere productiemethode en het toevoegen van een anti-oxidant aan het hyaluronzuur duurt de afbraak van het hyaluronzuur van Stylage langer zodat een vervolgbehandeling langer kan uitblijven. Ook geeft Stylage minder zwelling en roodheid dan Teosyal.

Bent u een geschikte kandidaat?

Injecties met hyaluronzuur zijn voor de meeste mensen boven de 18 jaar erg veilig. Desalniettemin zal dokter André de behandeling tot in detail met u bespreken en vragen stellen over uw wensen en verwachtingen. Als hij vindt dat u de behandeling begrijpt en realistische verwachtingen hebt en er geen medische contra-indicaties zijn kunt u meteen behandeld worden.

Er zijn enkele uitzonderingen – als u reeds bestaande, ernstige gezondheidsproblemen heeft, zou dokter André u kunnen adviseren de behandeling niet te ondergaan. Wanneer u recentelijk andere behandelingen heeft ondergaan in het gezicht, zoals een chemische peeling, zou hij kunnen adviseren te wachten totdat uw huid volledig hersteld is voordat hij u behandelt met Teosyal of Stylage.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Voordat u daadwerkelijk behandeld wordt, moeten de dokter en u precies hebben besproken wat uw wensen zijn en waar het middel zal worden geïnjecteerd. Als u eenmaal ontspannen op de behandelstoel ligt, zal hij met een dun naaldje de Teosyal of Stylage in de huid injecteren. Er zijn waarschijnlijk diverse injecties nodig voor het gewenste resultaat.

Zodra hyaluronzuur zich in de huid bevindt, zet het uit. Dit uitzetten zorgt ervoor dat de rimpels naar buiten worden geduwd en er dus een gladdere huid ontstaat. Zo kan het ook volume genereren in andere delen van het gezicht, zoals lippen, jukbeenderen, kin, wangen, wenkbrauwen, traangootjes, enzovoort.

Hoe lang duurt het voordat ik me weer “normaal” voel?

Rimpelbehandelingen of contour-verbeteringen met hyaluronzuur zijn de laatste jaren erg in trek, onder andere door de korte hersteltijd. Bij chirurgische ingrepen moet u vaak enige weken tot een maand vrij nemen van uw werk en andere normale bezigheden. Hyaluronzuur-behandelingen hebben meestal geen herstelperiode. Behalve enige roodheid en of zwelling en ongemak op de injectieplaats, kunt u vrijwel direct uw dagelijkse bezigheden hervatten.

Het enige wat u moet vermijden is hard wrijven op het behandelde gebied of sterk de lippen tuiten indien deze zijn behandeld, de eerste paar dagen na de behandeling. Ook kunt u het beste extreme temperaturen vermijden tot twee weken na de behandeling. Door een behandeling met Stylage waar een anti-oxidant aan is toegevoegd kunt u eerder in een warme omgeving vertoeven.

Wat zijn de risico’s?

Teosyal of Stylage is veilig. Maar aan elke medische behandeling zijn risico’s verbonden. De meeste van deze risico’s zijn zeer mild en altijd tijdelijk, zoals pijn, jeuk, zwelling of roodheid rond het behandelde gebied. In zeer zeldzame gevallen hebben patiënten reacties vertoond die zwelling gaven tot buiten het behandelde gebied, maar ook deze reacties verdwenen binnen twee weken.

Voor de lippen gebruikt Dokter André Stylage Lips, doordat de lippen veel gevoeliger zijn en sneller reageren op prikken en dergelijke zijn deze soms de volgende dag nog wat opgezwollen maar ook dit verdwijnt weer snel waarna de mond er weer stralend uitziet.

 

Over uw behandeld arts

De behandeling van uw huid met Botox of met injectables wordt gedaan door dokter André Boom.

Dokter André heeft sinds mei 2012 zijn eigen praktijk in Almere maar verricht ook behandelingen in de salon van schoonheidsspecialisten zodat de Cliénten aldaar een compleet pakket aan volwaardige en hoogstaande behandelingen kunnen ondergaan. Dokter André heeft inmiddels een ruime ervaring in de behandelingen met Botox en in de behandelingen met injectables gebaseerd op het lichaamseigen hyaluronzuur.

Dokter André is afgestudeerd aan de Medische Faculteit te Utrecht in 1986 en in ingeschreven in het BIG-Register onder nummer 69020133001.
Als co-assistent werkte hij op de plastische chirurgie waar hij de liefde voor het verfraaien van de mens opdeed.

Deze tekst is gemaakt om een basale indruk te geven van de behandeling voordat een consult plaatsvindt en om veel gestelde vragen over dit onderwerp te beantwoorden.